A mikrohullámú sütőt csak tíz másodperces

0
320

Megtanítjuk, hogyan lehet egyszerűen feloldani

Egy kisebb vagy nagyobb mennyiségű csokoládét otthoni körülmények között.Bizonyára már megtörtént veled, hogy a zsebében elfelejtett csokoládé megolvadt, vagy hogy egy nyári napon elhagyta a csokoládét az autóban, és talált valamit, ami áramlott, amikor visszatért.

Megtanítjuk, hogyan lehet egyszerűen feloldani

Ezek olyan esetek, amelyek minden bizonnyal elronthatják a hangulatot, de mi a teendő, ha éppen ellenkezőleg, szándékosan fel akarjuk oldani a csokoládét.A csokoládé olyan nyersanyag, amely rendkívül érzékeny a hőmérsékletre. Már 25 ° C körüli hőmérsékleten olvad, és 45 ° C feletti hőmérsékleten már nagy a veszélye az égésnek és a károsodásnak. Nem szabad rohannunk a csokoládéra, általában nem fizet ki, ha gyorsan fel akarjuk oldani.

Tehát hogyan kell helyesen olvasztani a csokoládét, és mit fenyeget minket.Csokoládé elkészítése feloldódáshoz.Ami a csokoládé típusát illeti, a legjobb a fehér csokoládéval dolgozni. Az égésre leginkább érzékeny a keserű csokoládé. De ne korlátozza magát, válassza ki a fajta csokoládé szerint, amire szüksége van, hogy mit szeretne, akkor biztosan elsajátítani a technikát, eljárásokat.

A csokoládé feloldásakor a csokoládé mérete fontosabb. Elvileg a kisebb darabokat a csokoládé bár öntjük, annál gyorsabban olvad. Javasoljuk, hogy dolgozzon minőségi csokoládéval csokoládé cseppek, sütők, sütők vagy csokoládé lencse formájában, amelyek az iparilag előállított csokoládé félkész termékek különböző megnevezései, amelyeket további feldolgozásra szánnak.

A csokoládé feloldása hajszárítóval vagy forró levegővel

Ennek a módszernek az az előnye, hogy a csokoládét folyamatosan ellenőrizzük, és meglátjuk, hogyan olvad. A csokoládé darabokat egy tálba tesszük, óvatosan melegítjük, folyamatosan keverjük össze a csokoládét. Biztosítsa a tál ellen csúszó az asztalra, vagy hogy egy segítő, aki fúj, akkor keverjük össze a csokoládét.A forró levegővel való feloldódás kissé lassabb, de garantálja az összes csokoládé darabjának helyes, sőt melegítését.

A csokoládé feloldása hajszárítóval vagy forró levegővel

Az egyetlen kockázat, ha dolgozik egy hőlégfúvó, mivel a hatalom-a munka óvatosan fújja be a tálba egy nagyobb távolságra. Emiatt a hajszárító jobb megoldás az otthoni körülmények között. Csokoládé feloldása vízfürdőben.Egy forró vagy forró vízforraló edényen egy üveg vagy rozsdamentes acél tálat csokoládé darabokkal vagy törött darabokkal helyezünk úgy, hogy a tál alja ne érintse meg a vízszintet. Vigyázz erre, ha megérintette a forró vizet, a csokoládé túlcsordulna.

Még a munka megkezdése előtt elkészítünk egy hajtogatott szalvétát a tűzhely mellett, amelyre az olvadási folyamat végén forró tálat csokoládéval helyezünk.A csokoládé egy tálban lassan felmelegszik, forró gőz jön ki a vízfürdőből, majd megolvad. Ne felejtse el keverni, hogy egyenletesen felmelegedjen. A csokoládé feloldásának ez a módja egyszerű, hatékony, és teljesen ellenőrzés alatt tartjuk. Csak két dolgot kell figyelni.

Először is, hogy a fazékból származó buborékoló víz semmilyen mennyiségben ne kerüljön az olvadó csokoládéba. Még egy kis csepp víz is elegendő ahhoz, hogy elpusztítsa a sok csokoládét! Ügyeljen a do-RA akkor is, ha csokoládét önt ki a tálból a további munka érdekében. Ezért válasszon egy tálat és egy edényt úgy, hogy a tál jól illeszkedjen a pot széléhez, és ésszerűen kinyúljon belőle. Ne feledje, amikor olyan eszközöket választ, amelyeket a csokoládé keverése közben meg kell tartania a tálat.

A csokoládé feloldásának második kockázata a biztonság: óvatosan távolítsa el a tálat a kész csokoládéval a fazékból, lehetőleg potholderekkel, ne feledje, hogy a tál alja nagyon forró és nedves. Ezért, miután eltávolította az edényt a potból, tegye egy előkészített konyhai törölközőre. Olvadó csokoládé a mikrohullámú sütőben.