Hogyan lehet növelni az erő nemet

0
821

Az erőszexet libidónak is nevezik, és ez minden ember számára a szexuális saját vágyat képviseli, számokkal nem mérhető. Valójában csak a szexuális vágy becslése lehet a felé táplált érdeklődés szerint. Tipikus példa a libidó csökkenése az életkorral vagy a hosszú évek óta házas pároknál. A férfiaknál a libidó az agy két területén jön létre: a kéreg agyában és a limbikus rendszerben, amely olyan befolyásos, hogy egy férfi csak álmodhat vagy gondolkodhat arról, hogy szexuális élményt éljen át. 

A kéreg agy az agynak az a része, amely felelős a testünk legmagasabb szintű funkcióiért, például a gondolkodásért, amelynek belsejében szerepel a szex. Amikor a só izgalma felmerül, a kéregben keletkező jelek kölcsönhatásba léphetnek az agy más részeivel és az idegekkel , amelyek némelyike ​​a dobogó szív növekedését és a vér beáramlását okozza a nemi szervek területére, így kezdve az erekciót .

A limbikus rendszer az agy több részét tartalmazza, amelyekben a hippocampus, a hipotalamusz és az amygdala található. Ezek a felek mind részt vesznek az érzelmi, motivációs és szexuális szférában. Az Emory University tanulmánya szerint a szexuálisan izgalmas képek megtekintése a férfiaknál nagyobb aktivitást eredményez az amygdalában, mint a nők. Ez azonban nem jelenti feltétlenül azt, hogy a férfi könnyebben izgatja a nőket.

Tesztoszteron

A tesztoszteron a férfi szexuális erővel társuló hormon. A főként a herékben található termékek fontos szerepet játszanak a szervezet különböző funkcióiban, többek között a test szőrének növekedésében, a csontok és az izmok fejlődésében, a hangszín mélységében, a spermium és a vér termelésében. sejtek vörösek. A tesztoszteron szintje általában magasabb, mint reggel, az esti órákhoz képest, és serdülőkorban a maximum csökkenhet az évek során; Az alacsony tesztoszteronszint gyakran összefügg az alacsony libidóval.

Csökken a libidó

A szex iránti vágy elvesztése általában az életkor előrehaladtával csökken, de néha a különböző feltételektől is függhet, ami látszólag implikált. A stressz és a depresszió olyan mentális betegségek, amelyek bizonyos módon meghatározóak a szexuális szférában, mind a férfiak, mind a nők között (különösen, ha antidepresszánsokat és nyomást gyakorolnak gyógyszerekre); Az endokrin rendszer rendellenességei viszont csökkenthetik a férfi nemi hormonok termelését.

Még egy látszólag zárkózott probléma is, mint például az apnoe éjszaka, akadályozhatja a libidót, csökkentve a tesztoszteron szintjét. A libidó mértéke nagyon személyes érzés, és ez mindig ajánlott, hogy hivatkozzon szakemberre abban a pillanatban, amikor hosszú ideig megjegyzi, ami jelentősen csökkenti a szex iránti vágyat.

Ami a nőket illeti, ők az ösztrogének, amelyek szabályozzák a libidót, és amikor a szintjük leesik, mint a menopauza során gyakran előfordul, még a szex iránti vágy is buta. Még a nők is termelnek tesztoszteront (olyan mennyiségben, mint a férfiak), de egyértelmű tudományos bizonyíték arra, hogy annak szintje befolyásolhatja a libidó nőket.

Néhány fogamzásgátló tabletta csökkentheti a libidót.

Serkentse a természetes szexet. A szakemberrel folytatott konzultáció sokkal jobb és biztonságosabb a kényes probléma kezeléséhez, különösen pszichológiai szinten, például a szexuális vágy csökkenésében. Lehetséges azonban megelőzni vagy gyógyítani ezt az állapotot az erőszakos nemi életmód különböző módokon történő stimulálásával, minden természetes módon.

A szorongás ellenőrzése. Aki szorongástól vagy pániktól szenved, akaratlanul is gátat szab a saját életének szexuális vonatkozásában; gyakran a munka, a család problémái, a túlzott fáradtság a vágy összeomlását okozhatja, például gátolhatja a libidót. A férfiak számára a szorongás és a stressz hátrányosan befolyásolja az erekciót, és hatással lesz az érzelmi szférára, majd egy későbbi és ismételt „teljesítménytől való szorongás”.

Mindazonáltal megelőzhető és kordában lehet tartani a problémát a napi gyakorlatok betartásával:

  • mélyen aludjon a megfelelő órákon
  • szabadidőt találni hobbihoz vagy sporthoz
  • a testmozgás rendszerességgel
  • tápanyagokban gazdag étrendet követni
  • aktív társadalmi életet éljen
  • megy interjúra egy terapeutával (akár időről időre, a „rosszullét” félelme nélkül)

Nézzük meg néhányukat részletesen.

Kövesse a tápanyagokban gazdag étrendet

A helyes étrend életképes megoldás a nagyobb szexuális erő elősegítésére a jobb vérkeringés és az olyan ételek eltávolítása révén, amelyek a libidó csökkenését okozhatják. A metabolikus szindróma és a kardiovaszkuláris betegségek akadályt jelentenek a szexuális funkcionalitás szempontjából mind a férfiaknál, mind a nőknél. A petefészek policisztás szindróma is befolyásolhatja a hormonok szintjét, csökkentve a libidót.

A zöldségekben, magas fehérjetartalmú és alacsony cukortartalmú étrend nagyszerű védőbástya a libidó elvesztése ellen. Vannak olyan étrend-kiegészítők is, amelyeket kifejezetten a tesztoszteron ginseng, a maca, a caltrop (növényi gyógyszerek), a B6-vitamin, a C-vitamin, a cink, az omega-3 zsírsavak és a magnézium termelésének stimulálására fejlesztettek ki.

Fenntartani az egészséges súlyt

Néhány tanulmány a túlsúlyt és az elhízást alacsony erővel rendelkező szexuális kapcsolatban társította a termékenység csökkenésével kapcsolatos egyéb tényezőkkel együtt. Ennek oka valószínűleg a tesztoszteron alacsony koncentrációja, de előfordulhat esztétikai pszichológiai problémák, valamint alacsony önértékelés és a test mérlegelése is.