Elhízás gyermekkor: súlyos probléma, amely veszélyezteti gyermekét

0
1125

A csecsemő súlyának azonnali kezelése, az ételekkel és az egészséges életmóddal kapcsolatos attitűdök figyelemmel kísérése és elfogadása nemcsak felelős szülővé tesz, hanem segíthet megelőzni néhány súlyos egészségügyi problémát, elősegítve a gyermekkori elhízás életkockázatait 

Az elhízás az egészségügyi lakosság egyik legnagyobb problémájává vált Olaszországban, méghozzá a gyermek számára. A legfrissebb adatok által rögzített javulás, 13% -os csökkenés ellenére továbbra is magas. Az Egészségügyi Világszervezet által a kongresszus európai elhízásáról Bécsben ismertetett adatok szerint 2016-ig rögzítette, hogy az olasz gyerekek a legzsírosabbak Európában, a lányok az olaszok az egyik olyan magas arányú elhízással és elhízással. túlsúlyos, körülbelül 38%.

A Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja szerint kb. 13,7 millió, 2 és 19 év közötti gyermek és fiatal elhízott 2015-2016-ban, növelve az utcai egészségkárosodás számos problémájának kockázatát. Meghatározhatja a Földközi-tenger paradoxonját: a tenger ellenére a Nostrum adta a nevet a leghíresebb és legegészségesebb étrendnek, azokban az országokban, ahol figyelmen kívül hagyja, a gyermekeknél az elhízás aránya a legkülönbözőbb.

Ismerje a jeleket

Ez „baba kövér” vagy „csak egy szakasz” – mondják egyes szülők. De figyelmen kívül hagyva a gyermek súlyának problémáját, ne segítsen. Foglaljon időpontot gyermekorvosához, ha ezeket a jeleket észleli.

Gyakorlási nehézség vagy lépcsőn való járás. A gyermekorvos segít abban, hogy kiderítse, gyermekének súlya egészségtelen-e a kora, magassága és súlyossága szempontjából. A gyermek túlsúlyos, ha a testtest indexe magasabb, mint 85 percentilis, és elhízott, ha a testtest indexe egyenlő vagy nagyobb, mint a 95. percentilis.

A tiszta fizikai impedanciák mellett, amelyek között szerepel: magas koleszterinszint, asztma, egy immunrendszer gyengébb, ízületi gyulladás, rák, szívbetegség, cukorbetegség és még a beavatkozás utáni szövődmények is, amelyek kialakulhatnak, ha a testnek extra súlya, a gyermekek elhízásával kapcsolatos egyértelmű szövődmények és érzelmi hatások is vannak. Például sok túlsúlyos vagy elhízott gyermek gyakran megfélemlítés és zaklatás áldozata, ezért alacsony önértékeléssel vagy depresszióval küzdhet.

Készítsen el egy fogyási tervet

A csecsemő fogyásának segítésének a gyermekorvossal kell kezdődnie és véget érnie. Vizsgáljuk meg két életkorcsoportot: 2 és 11 év között, valamint 12 és 18 év között. A 2-5 éves gyermekek számára a növekedés nagyon jelentős, ezért a túlsúly nem okozhat tartósan problémát.

Az életkor végén elhízott gyermeknek nem feltétlenül a fogyáson kell dolgoznia, hanem a súly növekedésének csökkentésén vagy megállításán. Ezt követően a gyermekek elérték a 12 éves kort, vagy a pubertáson mennek keresztül, a fogyáson dolgoznak, ekkora problémává válik.

Változásokat kell végrehajtaniuk, fokozottabbak, megszüntetve a sült ételeket és az édesített italokat, és további gyümölcsöket és zöldségeket kell hozzáadniuk. A helyes terves edzés a gyermek életkorától és súlyától is függ, sajnos, nem várhatod el, hogy megkérdezd a súlyosan túlsúlyos gyermekeket, hogy végezzenek fizikai jelentőségű tevékenységet, mert túl sok a súlyuk; Ön fokozatosan javasol egy megközelítést, kezdve sétával, és fokozatosan, hogy a gyerekek lefogyjanak és fittebbek legyenek, az aktivitásfizika szintje növekedhet.

Legyen követendő modell

Valljuk be, hogy a gyerek a tiéd, és te vagy az, aki helytelen étrendet és életmódot választ! Nem lehet hallani olyan kifejezéseket, mint: „Nem eszi”, „Utálja a zöldségeket és gyümölcsöket”, „Csak krumplit és kolbászt eszik”, NEM!

Te vagy az a gyűlölet, hat, aki nem főz egészségesebb módon, hat, aki soha nem szolgált az asztalnál, mivel az újszülött egészségesebben táplálkozik. Hiába kerülni a problémát, a változásnak, az életerejének és az életstílusának meg kell változnia a családban, mert gyermeke növekszik, és életre szóló elvárása lehet, hosszú, egészséges és pszichológiailag nem terelődik el, mert a . Fontos kerülni az édesített, sok kalóriát tartalmazó italt.

Ha a gyermekek nincsenek kitéve cukros italoknak, általában nem akarják őket. Lehet, hogy nem reális azt feltételezni, hogy gyermeke vagy tinédzsere időnként nem próbált üdítőt vagy tejcukrot cukorral, amikor éppen a barátaival van, egy születésnapi partin vagy más rendezvényen. Csak győződjön meg arról, hogy nincs szokásuk otthon inni.

Az egészséges testsúly megtartása célcsoporttá válhat, inspirálva a csoport egyes tevékenységeit. Ha együtt vagytok, próbáljatok meg egészséges ételeket főzni a családban, vagy szokjatok meg minden este járni. Töltsön több időt az egyikével a másikkal, és együtt fognak dolgozni, hogy többet fogyjon, és javítsa az egészséget és a közérzetet. Ne felejtsük el, hogy a fia és én vagyok a felelős, nemcsak a gyermekkorban, hanem az egész létért, amellyel szembe kell néznünk és élnünk kell. 

Ha a verseny mellett a másikat csinálod, megállás nélkül. Több hat aktív és hosszabb kalóriát éget el. Ne csak erre a programra koncentráljon, hanem integrálja más tevékenységekkel, amelyeket már végez. Dolgozzon az izomtömegeken és erősítse a szívet, hogy egészséges és kontrollált légzést élvezhessen. Ez lehetővé teszi a legjobb erőfeszítések kezelését is.

Mielőtt folytatná a 4. lépést, amelyet a verseny kezdetének szenteltek, te szörnyeteg, elmondta Sabrina barátomnak: Újra beszéltem egy rendszerről a fogyás érdekében, amely abban áll, hogy segít az elménknek a rezsim étellel foglalkozni korlátozottabban.