Az ayurvédikus masszázs az arcra. Mert ez teszi akkor felüdülést.

0
1015

Tükrözzük mélyebben magunkat, az arcunk az a rész, amely először kínál a világnak, és egyben a leginkább kitett. A napi stressz okozta feszültségek gyakran megváltoztathatják kifejezésünket, és nem mindig pozitív módon …

Az arc és az ájurvéda

Az ókori indiai Ayurveda számára az arcnak és a fejnek nagyon nagy jelentősége van, mivel ezek az egyes pontok élettani székhelyei, amelyeket marmának neveznek . Ez azért van, mert az ayurvédikus arcmasszázs, ha szakember végzi, az egyik leghatékonyabb a fiatalításhoz.

Mindenki, különösen a nők, tudják, hogy egy jó arcmasszázs, eseti elvégzés, jó tisztítás és megfelelő hidratálás naponta az a titok, hogy arcának szépséget és frissességet adjon. Ha az arcmasszázst gyakran és rendszeresen végezzük, mivel ez újra aktiválja a mikrokeringést, a bőr fényesebbé válik, és hamarosan simábbá és tónusosabbá válik.

Az esztétikai tudományágakban, így nemcsak az ájurvéda, hanem a technikai nyugatiak számára is, az arcmasszázs az egyik legfontosabb lépés a bőrfiatalító programban. Az arcmasszázs ismét kenőccsel fog folyni, elengedhetetlen az arc szöveteinek ellazításához. Az elvégzendő mozdulatok elsősorban az ujjak enyhe nyomását jelentik az egyes ráncok mentén, az arc izmaival összhangban.

Ez a művelet kisimítja az arc vonalait, növeli a rugalmasságot és ragyogást kölcsönöz az egész bőrnek. Az ayurvédikus arcmasszázs célja az öregedés lassítása és a bőr megfiatalítása, megszüntetve az arc, a nyak és a fejbőr hajának izmait.

Az arc és a fej az ayurvéda filozófiában

Az ayurvédikus tudományágban a masszázst mindenkinek ajánlják, mint a napi rutin alapvető részét, az egészség és a szépség elengedhetetlen gyakorlatát. Tehát miközben eszünk és alszunk, minden nap vigyázunk a sajátunkra és az egészségünkre azáltal, hogy a masszázst vagy az önmasszázst teljes testen elvégezzük.

Az ájurvéda számos különféle kezelési módot kínál, amelyek a test minden részére vonatkoznak. Általában két makrocsoportra oszlanak : a kezelések meghatározták az anga- abhyangát, vagy részlegeset (amelyek csak a test egy részére vonatkoznak), és a kezeléseket, amelyek a Sarvanga- abhyangát vagy a teljeset (amelyek az egész testre vonatkoznak). 

A kezelések között részleges még egy masszázst is találni az arcra. A kezelés logikája A hagyományos ájurvéda célja a három dósa egyensúlya, amelyek megzavarodva teljesen befolyásolják pszichofizikai egyensúlyunkat, minden szinten megnyilvánulnak: fizikai, mentális és érzelmi.

Az ájurvéda fejét és arcát különleges gondozásnak vetik alá, csak azért, mert a fej és az arc jelen van az öt érzékszervünkön, amely az egyensúlyhiány egyik fő oka, amikor még nem használtad ilyen rendesen. Az arc olyan, mint egy tükör, amely a mélyen belüli állapotunkon kívül tükröződik. 

A három Dosha kiegyensúlyozatlansága főleg a bőrön keresztül nyilvánul meg, és ugyanaz az arc az a pont, amely elkezd egyensúlyba hozni őket. Az arc ayurvédikus masszázsa, valamint az értelem szerveinek táplálása és megtisztítása mélyebbre esik a három dósa kiegyensúlyozása céljából .

Fiatalítson ayurvédikus masszázzsal

Az ayurvédikus arcmasszázs, amelyet hagyományosan Mukhabhyangam- nak hívnak , rendszerességgel végezve lassítja a ráncok kialakulását és rugalmasságot kölcsönöz a bőrnek. A masszázs során végzett mozdulatok serkentik az elasztin és a kollagén képződését, ami rugalmassá és kompaktabbá teszi a bőrt. Ezenkívül a masszázs segít a toxinok és a stressz eltávolításában, ellensúlyozva a bőr öregedését.

A Mukhabhyangam- ot egy erre szakosodott terapeutának kell elvégeznie, és felvehető az ayurvédikus masszázs teljes masszázsába, amely egyénenként masszázsként játszott. A módszer klasszikus magában foglalja az olaj használatát, de az ayurvédikus arcmasszázs akár olajból készült maszkokkal vagy krémekkel gazdagított ajurvédikus specifikációkkal is elvégezhető.

Az ayurvédikus arcmasszázs számos előnye. Itt vannak a legfontosabbak:

  • A bőr fényesebb és rugalmasabb.
  • Az arcizmok lazábbak egy általános elhagyó izomban.
  • A kifejezés ráncai kevésbé nyilvánvalóak.
  • Az arcmasszázs olyan relaxációt hoz létre, amely elősegíti a koncentrációt.
  • Különösen hasznos azok számára, akik az állkapocs merevségében szenvednek.

Az ayurvédikus masszázs alapszabályai és szakaszai az arc számára

Az ayurvédikus szembesülés célja az, hogy mit kell mélyebben hatni a rétegekre, újraaktiválni a keringést, oldani a feszültséget, erősíteni a szöveteket, és mindenekelőtt világos üzeneteket küldeni a fiziológiának. Mint minden más kezelésnél, az ayurvéda esetében az arcmasszázshoz is be kell tartani néhány szabályt és alapvető lépést, amelyeket a következő lépések foglalnak össze:

  • Snehana : olázsás masszázzsal
  • Svedana : izzadás hő (gőz) alkalmazásával
  • Lepa : kenőcs (maszk) felvitele
  • Taila : speciális ayurvédikus olaj végső alkalmazása.

Snehana. A tiszta és száraz bőrön végezzen masszázst az arcán a Taila (ájurvédikus olaj) segítségével. A legmegfelelőbbet a bőr típusának és állapotának megfelelően kell megválasztani. A kéz nyomása és tulajdonságai előnyösek, a Taila kiküszöböli a méreganyagokat és ellensúlyozza a három dosa zavarását .

Svedana. Ez egy szakasz, amelyben az arc gőzében használják, ügyelve a szem védelmére. A Svedanát úgy hajtja végre, hogy megnyissa a bőr összes pórusát, hogy jobban terjessze a Taila által korábban masszázs által alkalmazott tulajdonságokat , és felszabadítsa a Srotákat (a keringés csatornái), míg a méreganyagok felszínesebbek legyenek képesek eltávolítani.

Lepa. Vigye fel a Thejus choorna gyógynövényporok keverékét, amely megfelelően illeszkedik a bőr típusától és állapotától függően kiválasztott folyadékhoz. A Vata típusú tejhez egész tejszínt vagy a Pitta típusú friss folyadékot használjon, rózsavizet, a Kapha típushoz a mézet. Hagyja pózban, majd alaposan öblítse le langyos vízzel. A Lepa mélységes alkalmazása a bőrön nagyon tiszta és a pórusok megnyílnak, regenerálja a szöveteket, specifikus tápanyagokat biztosít és elnémítja a Dosha zavart.

Taila. Vigyen fel nagyon szárazra néhány csepp értékes Kumkumadi Taila-t , és egy nagyon könnyű masszázzsal támogassa a teljes felszívódást. Az olajcsodába zárt értékes anyagok eljutnak a bőr mélyebb rétegeibe, feloldva a benne lévő gyógynövényes anyagok összes előnyét és tulajdonságát , és végül megszilárdítják az ayurvédikus masszázs minden arckezelését.

Általános Tanács. Ennek a négy lépésnek a kialakított sorrendben való fenntartása rendkívül fontos, mivel a Három Dósára vonatkozó kiegyensúlyozó akciót nem annyira az egyedi és a konkrét cselekvések adják, hanem a pontos módozatok szerint végrehajtott technikák sajátos sorrendje. Ez megerősíti, hogy az ájurvéda számára az események közötti kapcsolatok fontosak, nem pedig maguk az események.