Termékek Menü

Fehér csokoládék

Fehér csokoládéink a 29,5%, magas kakaóvaj tartalommal igazán krémesen lágy és a szájban selymesen olvadó csokoládék, amik egyedi fűszerezéssel egy izgalmas és szokatlan ízvilágot teremtenek, melyet mindenkinek érdemes kipróbálni, akit hajt a kulináris élvezetk iránti kíváncsiság. 
Nézet:
Rendezés:

Sokan nem tudják, hogy mitől fehér a fehér csoki vagy hogy egyáltalán igazi csokinak nevezhetjük-e a fehér csokit, és hogy pontosan hogyan is készül a fehér csoki?

Mitől fehér csoki a fehér csoki?

A fehér csoki a tejportól fehér, és a tejcsokival ellentétben, amiben szintén van tejpor, azért nem barna, mert hiányzik belőle a kakaópor. A fehér csoki összetétele kakaóvajból, tejporból és cukorból áll, selymessége pedig a kakaóvaj tartalmától függ. A jó minőségű fehér csokinak magas a kakaóvaj tartalma, míg az olcsóbb fehér csokikból sokszor kispórolják a kakaóvajat és más, sok esetben hidrogénezett növényi olajokkal helyettesítik azt, ami lényeges olcsóbb, viszont ettől nem lesz olyan finom, mintha kakaóvaj lenne benne.

Valódi csokoládé a fehér csoki?

A csokoládék kakaóvaj tartalmát úgy kell elképzelni, hogy pl. egy 55%-os étcsokoládé kakaótartalmának a fele kakaóvaj (22,5%), a másik fele pedig a kakaópor (22,5%) -, ami ugye a fehér csokiból hiányzik. De ha veszünk egy 29,5% kakaóvaj tartalmú fehér csokit, akkor az kb. egy 59% kakaótartalmú étcsokinak felelne meg, tehát bátra nevezhetjük valódi csokinak a jó minőségű fehér csokit is!

Különleges fehér csoki ízesítések

A legfinomabb belga csoki felhasználásával a BlackBunny Csokoládé Manufaktúrákban olyan különleges fehér csokikat készítünk, mint a lime-os fehér csoki, ahol a lime pikáns íze kellemesen belesimul a selymes fehér csokiba.

A kávés fehér csokink különlegességét a legjobb minőségű belga csokin kívül az adja, hogy olyan izgalmas arabica kávékat használunk fel hozzá, melyeket úgynevezett monszun-eljárással, három-négy hónapon keresztül a monszuneső szeles, párás levegőjében érlelnek. Ennek során a kávészemeket nyitott, jól szellőző raktárakban tárolják a monszunidőszakban, hogy átjárja őket az óceán felől érkező, párás levegő. Az érlelés során a kávészemek megsárgulnak, savasságuk csökken, a belőlük készült kávé pedig bársonyosan telt ízű lesz. A selymesen olvadó, lágy belga csokival párosítva kölcsönösen kiemelik a bennük található legfinomabb aromákat, és egy mámorító kávés-tejes ízélményben lesz részünk.

Igazán izgalmas ízutazásra indulhat, aki beleharap a BlackBunny Curry-s Fehér csokijába, mert ez egy olyan intenzív ízorgia, amit karakteressé és felejthetetlenné tesz a rengeteg féle pikáns és aromás fűszer keveréke.

A Zöld Teás fehér csoki pedig matcha zöld teaporral készül, amihez Japánban a legjobb minőségű és fajtájú teacserjék válogatott leveleit gránitkövek között őrlik finom porrá, aminek köszönhetően a hagyományos zöld teáknál akár tízszer több antioxidánst tartalmaz, amelyek számtalan jó hatást gyakorolnak az egészségre. 

Forrás: http://www.saveur.com/article/Kitchen/White-Chocolate