Termékek Menü

Cukormentes Csokoládék

A prémium minőségű, cukormentes belga csokoládéink maltittal vannak édesítve, ami egy olyan természetes édesítőszer, aminek a lebontásához nem szükséges inzulin, így cukorbetegek is bátran fogyaszthatják; a glikémiás indexe alacsony, lassan lebomló összetett szénhidrát, ami egyúttal a fogakat is kémeli.

Nézet:
Rendezés:

Mit is jelent  a cukormentes csoki, diabetikus csoki? Mivel van édesítve vagy van-e édesítve egyáltalán? Hogyan kell elképzelni egy diabetikus csokoládé ízélményét?

A boltok polcain egyre másra jelennek meg a különböző édesítő szerekkel édesített csokoládék, melyek több-kevesebb sikerrel tudják utánozni egy finom csokoládé elmajszolásával járó testet-lelket melengető, felelmelő élményt. Ahhoz hogy egy cukormentes csoki ugyanolyan finom lehessen, mint a cukorral édesített társai több fontos tényező együttes megléte szükséges:

  1. Fontos a csokoládé minősége, ami alatt elsősorban annak kakaótartalmát értjük. Nem feltétlenül minél magasabb, annál jobb, hiszen nem mindenki szereti a keserű étcsokoládékat, de ha a kakaótartalom túl alacsony, akkor az jelentősen rontja az ízélményt. Ez ugyanúgy érvényes a tejcsokira és a fehér csokira is. Itt is fontos, hogy mennyi a kakaó és a kakaóvaj tartalom, mert attól lesz lágy és krémes, selymesen olvadó a csokoládénk.
  2. Az édesítés kérdésénél nem csak azt érdemes kiemelni, hogy elég édes legyen, az is fontos tényező, hogy természetes vagy mesterséges édesítővel érjük-e el az édes ízt, és az sem elhanyagolható szempont, hogy a választott édesítőnek ne legyen semmilyen mellékíze.
  3. Ezen felül rendkívül fontos, hogy a cukormentes csokiban is legyen valami különleges, izgalmas, felejthetetlen élményt nyújtó, páratlan ízharmóniát megteremtő hozzávaló. Ezek lehetnek különböző olajos magvak: mandula, kesudió, pisztácia vagy aszalt (nem kandírozott!) gyümölcsök pl, áfonya, goji, eper, málna.. -, valami, ami igazán feldobja a diabetikus csokoládét, hiszen a nem diabetikus csokik kínálatában sem csak a natúr, ízesítés nélküli csokik dominálnak.

A civilizációs betegségek megjelenésével – melyek egyik oka épp a nagyarányú cukorfogyasztás – egyre sürgetőbb lett az az igény, hogy olyan anyagok vegyék át az édesítés szerepét, amelyek nem hizlalnak úgy, mint a cukor, kalóriatartalmuk elhanyagolható, és hasznosulásukhoz kevesebb inzulin szükséges. Ahhoz, hogy mind az egészséges életmód hívei, mind a diétázók, mind cukorbetegek nyugodt szívvel fogyaszthassák ezeket a diabetikus csokikat, ezek a természetes édesítők jöhetnek szóba: eritritol, maltit, mannit, nyírfacukor, stevia, tagatóz.

Általános szabály, hogy ezekből az energiát is adó cukorhelyettesítő anyagokból napi 30 g-nál többet nem ajánlott megenni.

A BlackBunny cukormentes csokoládék maltittal vannak édesítve, amiről azt érdemes tudni, hogy olyan cukoralkoholok, amelyet kukorica vagy búza erjesztésével állítanak elő kristályos por vagy szirup formában. Egyik sem annyira édes, mint a cukor. Előnyük, hogy kevesebb a bennük lévő kalóriamennyiség, mint a cukorban (1,5-2,5 kalória/gramm szemben a cukorban lévő 4 kalória/grammal). A cukorral ellentétben az emberi szervezetben való lebontásukhoz nem szükséges az inzulin, ezért cukorbetegek is fogyaszthatják, azonban szénhidrát tartalmuk 100%, így a cukorbeteg diétába bele kell számítani

És akkor lássuk a cukormentes csokoládé kínálatot, melyet cukorbetegek, diétázók, és az egészséges életmód hívei is bátran fogyaszthatnak:

Cukormentes Narancsos Étcsokoládé

A cukormentes, sötét, belga étcsokoládé a narancs citusos aromájával találkozva felejthetetlen párost alkot. Ez a diabetikus csoki maltittal van édesítve, ami olyan észrevétlenül teszi kellemesen édessé a diabetikus csokoládét, hogy nem is mondanánk meg, hogy nincs benne cukor, ha nem tudjuk előre.

Cukormentes Levendulás Étcsokoládé

A tihanyi levendulamezők illatát idéző, kellemesen nyugtató cukormentes levendulás étcsokoládé a csokirajongók első számú kedvence. Ízében telt és aromás, az első harapásnál érezhető selymes diabetikus csokoládé intenzív ízélményének helyét pár másodperc múlva a levendula könnyedsége veszi át, ami ott időzik a szádban egészen a következő falatig.

Cukormentes Rozmaringos Étcsokoládé

A frissítő rozmaring és a kényeztető cukormentes csokoládé páratlan találkozása. Ezt a fűszeres kombinációt lehunyt szemmel fogyasztva, a csokoládéval gyakran párosított mentát juttatja eszünkbe.

További jó hír a csokoládé szerelmeseinek, hogy hamarosan cukormentes tejcsokoládékkal is bővítjük a kínálatot!

 

Forrás: http://www.diabetes.hu/cikkek/diabetes/1004/edes-iz-a-cukorbetegek-etrendjeben

http://cukorbetegetrend.hu/konyha/alapanyagok/nem-csak-cukorbetegeknek-termeszetes-es-mesterseges-edesitoszerek.html

http://www.cukorbetegseg-kezelese.com/

http://cukormentes.hu/termeszetes.html